LA FORÇA DE BABEL




Dimarts, 31 de gener de 2018.


En el documental "La força de Babel" tracta la importància de dominar diverses llengües, es a dir, l'anomenat multilingüisme.

Ana es una dona que viu a Brussel·les amb el seu marit y els seus fills, es tracta d'una jove que té una vida multilingüe, ja que, parla Francès, Irlandès, Espanyol y Anglès.

Ella ens explica que des que va tendre els seus fills, es va interessar sobre el multilingüisme i com els nens petits poden aprende més d'una llengüa des del naixement. Amb tota la informació que Ana va recollir a l'internet i als llibres, començà a escriure un llibre on plasma les seues idees.

A més a més, de vegades es reuneix amb la directora del centre escolar dels seus fills que estudien a un col-legi multilingüe on donen les clases en Francès e Irlandès.

En el documental la directora explicà que tras els estudis realitzats s'ha comprobat que els nens que creixen en un entorn multilingüista obtenen un mitjor rendiment acadèmic.

A mes d'això, es reuneix amb la Nuria Sebastian en van fer un experiment i es va concloure que les persones plurilingües son més eficients en multitasques i que parlar diverses llengües afavoreix l'habilitat mental.





Per concloure, considerem que el multilingüisme es massa important per diverses raons, com pot ser afavoir la cultura i no perdre les nostres llengües i les nostres costums, també afavoreix el desenvolupament cognitiu dels xiquets i permet la sociabilització amb persones que parlen altres llengües, per altra banda, totes les llengües son importants però si que es veritat que a nivel  mundial hi ha llengües que no tenen la mateixa importància que altres, per aixó hi ha que concienciar als alumnes desde petits de l'importància de potenciar la diversitat lingüística.

Redacció feta amb María Portero.

Comentarios

Entradas populares de este blog

DEBAT BILINGÜISME

PREGUNTES DE LA LLENGUA

LA POSTAL