PREGUNTES DE LA LLENGUA






Què entens per primera llengua?

Per a nosaltres, la primera llengua és la llengua materna, es a dir, la primera que coneixem quan conmença el aprenetatje de la comunicació amb altres persones. 
Es la llengua que parlem tots els dies amb la qual ens sentim més segurs i la que utilitzem per a comunicar-nos la majoria del temps amb la qual realitzem els nostres primers pensaments.


  • Es pot tindre més d'una pimera llengua? sí, hi ha posibilitat de que els teus pares parlen dos idiomes, per exemple, si des del naixement els pares parlen amb tu en dues llengues diferents i desenvolupes les dues llengues per igual.

  • Creus que l'expressió "llengua materna" és exacta? Per a nosaltres no és correcte perque pot ser que no hagis après la llengua per la mare, si no, pel pare. Per aixó seria més correcte dir "llengua familiar".




  • Què vol dir llengua preferent? la llengua preferent fa referéncia al idioma que més utilitzem en la nostra vida i amb la que ens sentim més còmodes.

  • Pot canviar la llengua preferent al llarg de la vida? Si, si canvies el lloc on vius, i per necessitat aprens altra llengua perquè les persones parlen esa llengua, et sentiràs més còmode parlan aquesta llengua.

Qué entens per segona llengua? Fa referència a la llengua amb la qual tens competència i pots desenvoluparte amb fluidessa però que no utilititzes en el mateix context que la llengua preferent.



Qué entens per bilingüisme? Fa referència a tindre l'habilitat i la competéncia de parlar dos idiomes amb fluidessa.


Qué entens per multilingüisme? Fa referència a tindre l'habilitat i la competéncia de parlar més de dues idiomes amb fluidessa.



Comentarios

Entradas populares de este blog

DEBAT BILINGÜISME

LA POSTAL